вторник, 3 ноември 2009 г.

РУДОЛФО МЕДЕРОС В БЪЛГАРИЯ


Легендата на аржентинското танго Рудолфо Медерос най-после ще свири и пред българска публика! Концертът е на 17 ноември от 19.30 в Зала България.
Рудолфо Медерос е номиниран три пъти за Грами и е считан за един от най-креативните музиканти в жанра за последните четири десетилетия. Безкрайно енигматична личност, той покорява с чувственост и емоционални интерпретации.
Интересен е инстумента, на който се свири аржентинското танго. Казва се бандонеон и има специфичен звук, доста различен от този на акордеона. "Бандонеонът има способността да въздейства на човешката душа и да отразява нейната меланхолия. Едно е да изкажеш тъгата с думи, друго е да я почувстваш. Няма друг инстумент, който да говори този език и да изразява така добре това чувство", казва Медерос. Любопитното е, че бандонеони вече не се произвеждат, защото формулата за специалната сплав, която се използва, умира заедно със нейния откривател.

Заедно с RODOLFO MEDEROS TRIO на сцената в Зала България ще излязат и танцьорите Наталия Гамес и Габриел Анхио. Истинко удоволствие за всички любители на тангото!

Няма коментари:

Публикуване на коментар